Ο Δεύτερος Ερχομός του Κυρίου Ιησού Χριστού και η απολύτρωση της γενιάς της Πρώτης Εκκλησίας

αναρτήθηκε στις 24 Φεβ 2018, 1:27 π.μ. από το χρήστη Βασίλειος Ζαφείρογλου   [ ενημερώθηκε 16 Σεπ 2018, 4:20 π.μ. ]

 

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε για δεύτερη φορά στη γενιά των Αποστόλων για να απολυτρώσει αυτούς και τους υπόλοιπους πιστούς  αλλά και για να εκδικηθεί με την οργή Του την γενιά των Γραμματέων και Φαρισαίων που σταύρωσαν τον Ιησού καθώς και τους αποστατημένους  ιουδαϊζοντες χριστιανούς που «εξήλθαν» από τη  Πρώτη Εκκλησία και την κατεδίωξαν.

 

Αγαπητά αδέλφια, οι Γραφές μιλούν εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια αλλά εμείς δεν θέλουμε να εκτιμήσουμε και να υιοθετήσουμε τα λόγια του Ιησού Χριστού, του Παύλου και των άλλων αποστόλων


(Λουκ. 21:28-32 [Μεταγλώττιση])

Όταν λοιπόν αρχίζουν να γίνονται αυτά, ανορθωθείτε και σηκώστε πάνω τα κεφάλια σας, γιατί πλησιάζει η απολύτρωσή σας».

Και είπε μια παραβολή σ’ αυτούς: «Δείτε τη συκιά και όλα τα δέντρα.

Όταν προβάλουν ήδη τα φύλλα, βλέπετε από μόνοι σας και γνωρίζετε ότι είναι ήδη κοντά το θέρος.
Έτσι κι εσείς, όταν δείτε αυτά να γίνονται, να γνωρίζετε ότι κοντά είναι η βασιλεία του Θεού.
Αλήθεια σας λέω ότι δε θα παρέλθει η γενιά αυτή, ωσότου όλα γίνουν.

Ο Ιησούς μίλησε στους μαθητές Του ότι η Βασιλεία του Θεού ήταν κοντά και θα ερχόταν ο Ιησούς Χριστός για Δεύτερη φορά στη δικιά τους γενιά. Από τη μια για να τους αρπάξει και να τους απολυτρώσει από εκείνη την σκολιά και διεστραμμένη γενιά και από την άλλη  θα έβαζε κάτω από τα πόδια Του τους εχθρούς Του. Όλα αυτά λοιπόν έλαβαν χώρα σε εκείνη τη γενιά.

 Οι εχθροί Του Ιησού και όλων των ανθρώπων ήταν οι αποστατημένοι Εβραίοι που δεν έκριναν τους εαυτούς τους άξιους της αιωνίου ζωής. Δεν ήθελαν ούτε οι ίδιοι να σωθούν αλλά εμπόδιζαν και τους άλλους ανθρώπους να σωθούν. 

(Πράξ. 13:46 [Μεταγλώττιση])

Μίλησαν τότε με παρρησία ο Παύλος και ο Βαρνάβας και είπαν: «Σ’ εσάς ήταν αναγκαίο πρώτα να κηρυχτεί ο λόγος του Θεού. Επειδή τον απωθείτε και δεν κρίνετε άξιους τους εαυτούς σας για την αιώνια ζωή, ιδού, στρεφόμαστε στα έθνη.

 

Ο Παύλος γράφει για τους Εβραίους της γενιάς  του:

(1 Θεσ. 2:14-16 [Μεταγλώττιση])
Γιατί εσείς, αδελφοί, γίνατε μιμητές των εκκλησιών του Θεού που είναι στην Ιουδαία ενωμένες με το Χριστό Ιησού. Γιατί τα ίδια πάθατε κι εσείς από τους δικούς σας ομοεθνείς καθώς και αυτοί από τους Ιουδαίους,
οι οποίοι σκότωσαν και τον Κύριο Ιησού και τους προφήτες, και εμάς εκδίωξαν και στο Θεό δεν αρέσουν και σ’ όλους τους ανθρώπους είναι ενάντιοι,
εμποδίζοντάς μας να μιλήσουμε στα έθνη, για να σωθούν, ώστε να γεμίσουν με τις αμαρτίες τους πάντοτε το μέτρο της ανοχής του Θεού. Έφτασε όμως πάνω τους η οργή στο τέλος.

Πράγματι πολύ σωστά ο Παύλος έγραψε για την αδιαλλαξία των Εβραίων της εποχής του, γνωρίζοντας τι είχε πει ο Ιησούς για εκείνες τις τελευταίες ημέρες «της σκολιάς και διεστραμμένης γενιάς», που και τον Κύριο είχαν σταυρώσει αλλά και τους απεσταλμένους Του είχαν διώξει. Πράγματι ο Ιησούς είπε ποια θα ήταν τα σημάδια της οργής Του επάνω στην αμετανοησία των Γραμματέων και Φαρισαίων.

(Λουκ. 21:20-23 [Μεταγλώττιση])

«Όταν όμως δείτε την Ιερουσαλήμ να κυκλώνεται από στρατόπεδα, τότε να γνωρίζετε ότι έχει πλησιάσει η ερήμωσή της.

Τότε όσοι είναι στην Ιουδαία ας φεύγουν στα όρη και όσοι είναι στο μέσο αυτής ας αναχωρήσουν και όσοι είναι στην ύπαιθρο ας μην εισέλθουν σ’ αυτή,

γιατί αυτές είναι ημέρες εκδίκησης, για να ολοκληρωθούν όλα τα γραμμένα.

Αλίμονο σε όσες έχουν παιδιά στην κοιλιά και σε όσες θηλάζουν εκείνες τις ημέρες. Γιατί θα γίνει καταπίεση μεγάλη πάνω στη γη και οργή στο λαό τούτο


Η οργή λοιπόν θα ερχόταν επάνω σε εκείνο το σκληρό και αμετανόητο έθνος εκείνης της γενιάς και θα εκπληρωνόταν όλα τα γεγραμμένα. Δεν έγιναν κάποια γεγονότα τότε και άλλα θα γίνουν μετά από δύο ή τρεις χιλιάδες χρόνια ή στις ημέρες μας.

 (Ματθ. 23:31-36 [Μεταγλώττιση])

Ώστε μαρτυρείτε για τους εαυτούς σας ότι είστε γιοι εκείνων που φόνευσαν τους προφήτες.
Και εσείς συμπληρώστε το μέτρο της ανομίας των πατέρων σας.
Φίδια, γεννήματα εχιδνών, πώς θα αποφύγετε την κρίση της γέεννας;
Γι’ αυτό, ιδού, εγώ αποστέλλω προς εσάς προφήτες και σοφούς και γραμματείς. Από αυτούς άλλους θα σκοτώσετε και θα σταυρώσετε, και από αυτούς άλλους θα μαστιγώσετε στις συναγωγές σας και θα καταδιώξετε από πόλη σε πόλη·
για να έρθει πάνω σας κάθε αίμα δίκαιο που χύνεται πάνω στη γη, από το αίμα του Άβελ του δίκαιου ως το αίμα του Ζαχαρία, του γιου του Βαραχία, που φονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιαστηρίου.
Αλήθεια σας λέω, θα έρθουν όλα αυτά πάνω στη γενιά αυτή».

Ταυτόχρονα ο Ιησούς είχε μιλήσει στους μαθητές Του και είχε πει:

 (Ματθ. 16:24-28 [Μεταγλώττιση])

Τότε ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: «Αν κάποιος θέλει πίσω μου να έρθει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθεί.
Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει. Όποιος όμως χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου θα τη βρει.
Γιατί τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν όλο τον κόσμο κερδίσει, αλλά την ψυχή του ζημιωθεί; Ή τι θα δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για την ψυχή του;
Γιατί μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έρχεται μέσα στη δόξα του Πατέρα του μαζί με τους αγγέλους του, και τότε θα αποδώσει σε καθέναν κατά τις πράξεις του.
Αλήθεια σας λέω ότι είναι μερικοί από αυτούς που έχουν σταθεί εδώ οι οποίοι δε θα γευτούν θάνατο, ωσότου δουν τον Υιό του ανθρώπου να έρχεται μέσα στη βασιλεία του
».

Προσέξτε τι είπε ο Ιησούς στους Αποστόλους Του: «Αλήθεια σας λέω ότι είναι μερικοί από αυτούς που έχουν σταθεί εδώ οι οποίοι δε θα γευτούν θάνατο, ωσότου δουν τον Υιό του ανθρώπου να έρχεται μέσα στη βασιλεία του».

 

Άραγε έκανε λάθος ο Κύριος της Δόξης;

Κάποιοι από τους Αποστόλους  και τους μαθητές Του δεν θα είχαν πεθάνει μέχρι να έρθει η Βασιλεία του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Ο απόστολος  Παύλος όπως και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός προφήτεψε, ότι η ανάσταση των νεκρών και η αρπαγή της Εκκλησίας θα γινόταν στις ημέρες της δικής του γενιάς.

(1 Θεσ. 4:13-18 [Μεταγλώττιση])

Δε θέλουμε όμως εσείς να αγνοείτε, αδελφοί, όσα αφορούν αυτούς που κοιμούνται, για να μη λυπάστε καθώς και οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα.

Γιατί αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός αυτούς που κοιμήθηκαν μέσω του Ιησού θα τους φέρει μαζί του.

Γιατί αυτό σας λέμε με λόγο Κυρίου, ότι εμείς οι ζωντανοί που θα μένουμε ως υπόλοιπο στην παρουσία του Κυρίου δε θα προλάβουμε να φτάσουμε αυτούς που κοιμήθηκαν.

Γιατί ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι νεκροί οι ενωμένοι με το Χριστό θα αναστηθούν πρώτα.

Έπειτα εμείς οι ζωντανοί, που θα μένουμε ως υπόλοιπο, συγχρόνως μαζί με αυτούς θα αρπαχτούμε μέσα σε νεφέλες για συνάντηση του Κυρίου στον αέρα. Και έτσι πάντοτε θα είμαστε μαζί με τον Κύριο.

Ώστε να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο με τα λόγια αυτά.

 

Ο Παύλος διακήρυξε προφητικά δια του Πνεύματος του Αγίου , όπως και ο Ιησούς Χριστός είχε διακηρύξει, ότι την ημέρα που θα γινόταν η Ανάσταση και αρπαγή της Εκκλησίας θα ζούσε ένα υπόλοιπο από τους αποστόλους και μαθητές του Ιησού Χριστού.

 

Δυστυχώς όμως υπάρχουν χριστιανοί που διατυπώνουν την άποψη ότι τόσο ο Ιησούς Χριστός όσο και ο απόστολος Παύλος έκαναν λάθος σχετικά με τον προσδιορισμό της ημέρας του Δεύτερου Ερχομού Του.

Όπως διαβάσαμε και προηγουμένως ο Ιησούς είπε :

(Λουκ. 21:31-32 [Μεταγλώττιση])
Έτσι κι εσείς, όταν δείτε αυτά να γίνονται, να γνωρίζετε ότι κοντά είναι η βασιλεία του Θεού.
Αλήθεια σας λέω ότι δε θα παρέλθει η γενιά αυτή, ωσότου όλα γίνουν.


Είναι ο ίδιος ο Ιησούς που είπε στους Δώδεκα Αποστόλους όταν τους απέστειλε: 

(Ματθ. 10:5-7 [Μεταγλώττιση])
Τούτους τους δώδεκα απέστειλε ο Ιησούς και τους παράγγειλε λέγοντας: «Σε οδό εθνών μην πηγαίνετε και σε πόλη Σαμαρειτών μην εισέλθετε.
Αλλά πορεύεστε μάλλον προς τα πρόβατα τα χαμένα του οίκου Ισραήλ.
Και καθώς πορεύεστε, να κηρύττετε λέγοντας: “Έχει πλησιάσει η βασιλεία των ουρανών”
.

Ο Ιησούς έδωσε εντολή στους Αποστόλους Του σε εκείνη τη γενιά :

«Σε οδό εθνών μην πηγαίνετε και σε πόλη Σαμαρειτών μην εισέλθετε.
Αλλά πορεύεστε μάλλον προς τα πρόβατα τα χαμένα του οίκου Ισραήλ
».

 Το κέντρο της αγάπης του Θεού ήταν να απελευθερώσει κάθε Εβραίο μέσα από τη βασιλεία του σκότους, που δεν ήταν άλλη από «τη διακονία του θανάτου» ή αλλιώς «της διακονίας του γράμματος» όπως αυτή λειτουργούνταν από το Νομικιστικό και Φαρισαϊκό σύστημα. Ο Θεός ήθελε να μαζέψει κάθε αληθινό παιδί του Αβραάμ, ώστε να μην έρθει επάνω του η οργή Του, που θα ελάμβανε χώρα στο τέλος εκείνης της γενιάς.

 Έτσι ο Ιησούς είπε πάλι στους μαθητές Του στο ίδιο κεφάλαιο :

(Ματθ. 10:23 [Μεταγλώττιση])
Και όταν σας καταδιώκουν στη μια πόλη, φεύγετε στην άλλη. Γιατί αλήθεια σας λέω, δε θα τελειώσετε τις πόλεις του Ισραήλ, ωσότου έρθει ο Υιός του ανθρώπου.

 (Ματθ. 23:34-36 [Μεταγλώττιση])

Γι’ αυτό, ιδού, εγώ αποστέλλω προς εσάς προφήτες και σοφούς και γραμματείς. Από αυτούς άλλους θα σκοτώσετε και θα σταυρώσετε, και από αυτούς άλλους θα μαστιγώσετε στις συναγωγές σας και θα καταδιώξετε από πόλη σε πόλη·

για να έρθει πάνω σας κάθε αίμα δίκαιο που χύνεται πάνω στη γη, από το αίμα του Άβελ του δίκαιου ως το αίμα τουΖαχαρία, του γιου του Βαραχία, που φονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιαστηρίου.

Αλήθεια σας λέω, θα έρθουν όλα αυτά πάνω στη γενιά αυτή».


Οι Απόστολοι δεν θα προλάβαιναν να πάνε σε κάθε πόλη όπου υπήρχε συναγωγή, γιατί θα ερχόταν ο Υιός του Ανθρώπου . Είναι αυτοί οι ίδιοι απόστολοι που κάποιοι από αυτούς δεν θα γεύονταν θάνατο μέχρι να έρθει η Βασιλεία Του Ιησού Χριστού και να αρπαχθούν και να είναι πάντα μετά του Κυρίου. Όμως ο Ιησούς είχε πει από την αρχή της διακονίας Του :

 (Μάρκ. 1:14-15 [Μεταγλώττιση])

Μετά λοιπόν την παράδοση του Ιωάννη στη φυλακή, ήρθε ο Ιησούς στη Γαλιλαία κηρύττοντας το ευαγγέλιο του Θεού
και λέγοντας: «Έχει συμπληρωθεί ο καιρός και έχει πλησιάσει η βασιλεία του Θεού. Μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο».

Είχε συμπληρωθεί τότε ο καιρός για τον ερχομό της Βασιλείας των Ουρανών. Μάταια σε όλους τους αιώνες πολλές ομάδες πιστών διακήρυτταν  ότι στις ημέρες τους θα ερχόταν η Βασιλεία του Θεού.

Μήπως και εμείς στις ημέρες μας τρέφαμε και τρέφουμε ευσεβείς πόθους να είμαστε η γενιά που θα περιμένει τον Ερχομό Του;  Μήπως ο Κύριος και οι Απόστολοι μίλησαν αλλά εμείς θέλουμε να ακολουθούμε αυτά που ανθρώπινα μυαλά και ανθρώπινες καρδιές κατασκεύασαν;

 Η Βασιλεία του Θεού πάρθηκε από τους Εβραίους και δόθηκε στην Εκκλησία Του. Ο Κύριος του Αμπελώνα ήρθε με τα στρατεύματα Του το 70 μ.Χ. και έκρινε την "Κάτω Ιερουσαλήμ". Ο "Γάμος του Αρνίου" είναι στρωμένος από την ημέρα που αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος του Εβραϊκού λαού αρνήθηκε αυτή την πρόσκληση. Μάλιστα τους κήρυκες του γάμου "άλλους τους έδειραν και άλλους τους εφόνευσαν".

 (Ματθ. 21:40-45 [Μεταγλώττιση])

Όταν λοιπόν έρθει ο κύριος του αμπελώνα, τι θα κάνει στους γεωργούς εκείνους;»
Του λένε: «Τους κακούς, κακώς θα τους εξολοθρέψει και τον αμπελώνα θα τον νοικιάσει σε άλλους γεωργούς, που θα του αποδώσουν τους καρπούς στους καιρούς τους».
Τους λέει ο Ιησούς: «Ποτέ δε διαβάσατε στις Γραφές, Λίθο που αποδοκίμασαν οι οικοδόμοι, αυτός έγινε ακρογωνιαίος λίθος. Από τον ΚΥΡΙΟ έγινε αυτός και είναι θαυμαστός στα μάτια μας;
Γι’ αυτό σας λέω ότι θα αφαιρεθεί από εσάς η βασιλεία του Θεού και θα δοθεί σε έθνος που θα κάνει τους καρπούς της.
Και όποιος πέσει πάνω στο λίθο αυτό θα συντριφτεί· ενώ πάνω σ’ όποιον πέσει θα τον θρυμματίσει».
Και όταν άκουσαν οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι τις παραβολές του, κατάλαβαν ότι γι’ αυτούς τις λέει.

 

Κατάλαβαν οι Φαρισαίοι εκείνων των ημερών ότι στις ημέρες τους θα ερχόταν ο Κύριος του Αμπελώνα  για Δεύτερη φορά και θα τους εξολόθρευε και τον αμπελώνα θα τον έδινε σε έναν άλλο λαό.


(Ματθ. 22:4-7 [Μεταγλώττιση])

Πάλι απέστειλε άλλους δούλους λέγοντας: “Πείτε στους καλεσμένους: Ιδού, έχω ετοιμάσει το γεύμα μου, οι ταύροι μου και τα θρεφτάρια είναι σφαγμένα και είναι όλα έτοιμα· ελάτε στους γάμους”.

Εκείνοι αμέλησαν και έφυγαν, ο ένας στο δικό του αγρό, ο άλλος στο εμπόριό του.Και οι υπόλοιποι, αφού συνέλαβαν τους δούλους του, τους κακομεταχειρίστηκαν και τους σκότωσαν.

Τότε ο βασιλιάς οργίστηκε και, αφού έστειλε τα στρατεύματά του, εξολόθρεψε τους φονιάδες εκείνους και την πόλη τους έκαψε.


Ο Θεός εκδικήθηκε την σκληρότητα των Εβραίων το 70 μ.Χ. καταστρέφοντας την  «ένδοξη»  πόλη τους «Την Επίγεια Ιερουσαλήμ», χρησιμοποιώντας σαν όργανό Του τα στρατεύματα των Ρωμαίων. Παράλληλα όμως ήρθε και έκανε απολύτρωση στην καταδιωκόμενη Εκκλησία Του.

 

(2Θεσ. 1:4-10 [Μεταγλώττιση])

ώστε εμείς οι ίδιοι να καυχιόμαστε για σας στις εκκλησίες του Θεού για την υπομονή σας και την πίστη σας, μέσα σε όλους τους διωγμούς σας και στις θλίψεις που ανέχεστε,

οι οποίες είναι ένδειξη της δίκαιης κρίσης του Θεού, για να γίνετε άξιοι της βασιλείας του Θεού, υπέρ της οποίας και πάσχετε.

Αν και πράγματι, είναι δίκαιο απέναντι στο Θεό να ανταποδώσει θλίψη σ’ αυτούς που σας θλίβουν

και άνεση σ’ εσάς που θλίβεστε μαζί μ’ εμάς, κατά την αποκάλυψη του Κυρίου Ιησού από τον ουρανό μαζί με τους αγγέλους της δύναμής του

μέσα σε πύρινη φλόγα, αποδίδοντας εκδίκηση σ’ αυτούς που δεν ξέρουν το Θεό και σ’ αυτούς που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού.

Οι οποίοι θα πληρώσουν την τιμωρία τους με αιώνιο όλεθρο προερχόμενο από το πρόσωπο του Κυρίου και από τη δόξα της ισχύος του,

όταν έρθει να δοξαστεί μεταξύ των αγίων του και να θαυμαστεί κατά την ημέρα εκείνη μεταξύ όλων εκείνων που πίστεψαν, επειδή έγινε πιστευτή η μαρτυρία μας προς εσάς.

 

 

Η Βασιλεία Του επικράτησε και Βασιλεύει στους Αιώνες των Αιώνων. Αμήν.

 

 

Βασίλης Ζαφείρογλου

Ελλάδα

11-12-2012

info@themelios-lithos.gr

 

Comments